06-27194816

Blits 2 antwoordenboek 5

Blits 2 antwoordenboek 5
Blits 2 antwoordenboek 5
€ 8,81 excl BTW
€ 9,17

Code: 5040953

Verpakt per:

Levertijd mits vooradig: 1-3 werkdagen
Review dit product als eerste
(0 recensies)

Omschrijving

 • Informatie uit allerlei verschillende bronnen kunnen selecteren, beoordelen, verwerken en toepassen is in onze moderne maatschappij onmisbaar: van kaartlezen tot presenteren en van planmatig werken tot het kritisch beoordelen van informatie op internet. Deze studievaardigheden oefenen kinderen met de methode Blits.

  Uitgeverij Delubas heeft deze methode geheel vernieuwd. Blits Nieuw is helemaal geactualiseerd, inclusief 21e-eeuwse-vaardigheden:
  Vertrouwd: al de sterke punten van Blits
  Vernieuwd: met internetvaardigheden en mediawijsheid
  Versterkt: met lessen voor huiswerk en remediëring
  Verbeterd: met het onderdeel leren studeren

  Structuur
  Opbouw van een jaar

  Elk leerjaar bevat vier lesblokken. Elk blok bestaat vervolgens uit vier basislessen van 45 minuten. In deze lessen oefenen leerlingen systematisch de basisonderdelen van de methode:
  • Teksten
  • Kaarten
  • Tabellen, grafieken en schema's
  • Internet
  In les 5 van het blok herhalen de kinderen de basisonderdelen in samenhang: de les biedt de onderdelen van de vier voorafgaande lessen geïntegreerd aan.
  Na elk van de eerste vijf lessen volgt een inoefenles. Die herhaalt de behandelde leerstof. Je kunt hem inzetten als extra oefening, als remediëring of als onderdeel van de weektaak. Omdat deze les volledig digitaal is, kunnen de kinderen hem ook als huiswerk maken.

  Les 6 gaat over leren studeren. De kinderen leren strategieën aan om effectiever te werken en te leren. Aparte lessen en modules besteden aandacht aan het gebruik van Word, PowerPoint en Prezi. Daarnaast bevat elk blok een toets.
  Een blok bevat inclusief de toets 12 lessen. Per jaar zijn er dus 48 lessen in totaal.

  Opbouw van een les
  De lessen van Blits hebben een vaste en duidelijke opbouw. Elke les begint met een pakkende inleiding. Daarna volgt een heldere instructietekst. Als derde onderdeel volgen de bronnen die de kinderen gebruiken bij de opdrachten. Bij de herhalingslessen kunnen kinderen de bronnen niet alleen digitaal maar ook in het bronnenboek vinden. Dat voorkomt dat ze veel moeten scrollen op hun scherm.

  Differentiatie
  De nieuwe Blits biedt verschillende mogelijkheden om te differentiëren. Voor zowel zwakkere als betere leerlingen is er extra materiaal en oefenstof beschikbaar.

  De zwakkere leerlingen kun je een uitgebreidere instructie geven aan de hand van de digibordsoftware. Deze kinderen kunnen wekelijks ook extra oefenen met de herhalingslessen.
  Goede en snelle leerlingen kunnen vaak wel wat extra werk met meer uitdaging gebruiken. Voor hen is een extra opdracht opgenomen bij elke les in het werkboek, op basis van niveaudifferentiatie.
  Ook is er voor deze betere leerlingen Plustaak Studievaardigheden. Opdrachten in Plustaak lopen niet vooruit op de leerstof maar bieden een verbreding en verrijking van het aanbod in Blits.

  Volgen en toetsen
  Elk lesblok wordt afgesloten met een toets. De toetsen van Blits Nieuw sluiten aan bij de vorm die (onder andere) Cito hanteert om studievaardigheden te toetsen. Je kunt de toetsen ook digitaal afnemen. Resultaten kunnen worden weergegeven in de Delubas-resultatenmonitor.

  Materialen
  • Handleiding
  • Bronnenboek
  • Werkboek
  • Antwoordenboek
  • Toetsboek
  • Digibordsoftware en Leerlingsoftware inclusief toetsen

  Bekijk hier het methodenmagazine.

  Je kunt vanaf schooljaar 2019-2020 starten met de nieuwe Blits voor groep 5 en 6. De materialen voor groep 7 en 8 volgen het schooljaar daarop.

Specificaties

Productnummer: 5040953
Merk: KGRolf
Voorraad: 0
Verpakt per: / 1
Prijs per:
<