06-27194816

Atlantis toetsantwoordenboekje 6

Atlantis toetsantwoordenboekje 6
Atlantis toetsantwoordenboekje 6
€ 4,93 excl BTW
€ 5,05

Code: 5040905

Verpakt per:

Levertijd mits vooradig: 1-3 werkdagen
Review dit product als eerste
(0 recensies)

Omschrijving

 • Algemeen
  In "Atlantis: wereld van verhalen" , bestemd voor groep 4 t/m 8, worden technisch en begrijpend lezen volledig geïntegreerd aangeboden. Met Atlantis leren kinderen teksten vlot, vloeiend én met begrip te lezen. Omdat leesplezier de basis is voor leessucces, staat de leesbeleving in elke les centraal. Dankzij het unieke didactische differentiatiemodel kan Atlantis gemakkelijk en effectief worden ingezet in (combinatie)groepen met grote niveauverschillen.

  Structuur

  Het jaarprogramma van Atlantis bevat vier leerstofblokken van acht weken. In elk blok staat een ander belevingsgebied centraal.

  In groep 4 en 5 zijn er vijf lessen per week; in groep 6 worden er per week drie basislessen en twee facultatieve lessen aangeboden en in groep 7 en 8 zijn er elke week drie leeslessen. De lessen duren 30 à 40 minuten. Tijdens iedere les zijn de kinderen bezig met techniek, woordenschat, tekstbegrip en leesplezier. Elke les heeft zijn eigen accent. In de eerste les van de week ligt de nadruk bijvoorbeeld op 'lezen wat er staat', in de laatste les op 'snappen wat je leest'. In die les wordt ook regelmatig aandacht besteed aan begrijpend kijken en luisteren.
  Iedere week wordt er een nieuw woordtype geïntroduceerd. Daarnaast wordt het woordtype van de vorige week herhaald. De kinderen oefenen effectief met de woordtypen en andere leesvaardigheden door veel rijke, gevarieerde teksten te lezen.

  Atlantis sluit goed aan op methodes voor aanvankelijk lezen in groep 3. Aan het begin van groep 4 worden de leesmoeilijkheden uit groep 3 herhaald. In groep 3 worden technisch lezen, woordenschat en leesbegrip bovendien ook geïntegreerd aangeboden. Atlantis is de enige methode die deze geïntegreerde aanpak voortzet in de hogere leerjaren.

  Differentiatie

  Atlantis is de een methode die een didactische oplossing biedt voor groepen met grote niveauverschillen. Met Atlantis geef je namelijk één instructie die geschikt is voor lezers op verschillende niveaus. Dat is mogelijk dankzij de unieke leerlijnen, waarbij de leerdoelen van verschillende leerjaren op hetzelfde moment worden aangeboden. In de les werken de kinderen met dezelfde materialen, maar op hun eigen niveau. In de teksten en opdrachten zit namelijk een opbouw in moeilijkheidsgraad. Om stigmatisering te voorkomen, is de differentiatie voor de kinderen zelf onzichtbaar. Voor kinderen die naast de les extra ondersteuning of uitdaging nodig hebben, zijn er speciale pre-teaching- en plusmaterialen.

  Volgen en toetsen

  Elk blok wordt afgesloten met een klassikale, schriftelijke toets. De toetsen sluiten aan bij genormeerde leestoetsen (o.a. Cito). Je kunt zelf kiezen of je de toetsen digitaal of op papier afneemt. De toetsresultaten worden overzichtelijk weergegeven in de resultatenmonitor. Voor zwakke lezers is een diagnostische toets beschikbaar.

  Materialen

  • Handleiding per blok
  • Leesboek per blok
  • Leeswerkboek per blok
  • Antwoordboek per blok
  • PT-blok voor pre-teaching
  • Toetsboek
  • Toetsantwoordenboek
  • Voorleesboek per blok inclusief voorleeswijzer
  • Plus-lees- en werkboeken met antwoordenboek
  • Digibordsoftware en Leerlingsoftware voor pre-teaching, inoefening en toetsing bestel je op ons bestelformulier.

  Klik hier voor het inkijkexemplaar methodemagazine.

Specificaties

Productnummer: 5040905
Merk: KGRolf
Voorraad: 0
Verpakt per: / 1
Prijs per:
<