06-27194816

Alles telt Q Toetsschrift groep 3 (set a 5 ex)

Alles telt Q Toetsschrift groep 3 (set a 5 ex)
Alles telt Q Toetsschrift groep 3 (set a 5 ex)
€ 15,93 excl BTW
€ 16,06

Code: 5602921

Verpakt per:

Omschrijving

 • De nieuwe rekenmethode Alles telt Q van uitgeverij ThiemeMeulenhoff staat voor meesterschap, met succeservaringen voor alle leerlingen door motivatie en goede differentiatie. De methode is beschikbaar voor groep 1 tot en met 8 en biedt een nieuwe licentievorm waarmee je continu keuzevrijheid krijgt voor materiaal op papier of digitaal én jaarlijks actueel materiaal gebruikt.

  Meesterschap voor leerkracht én leerling
  Alles telt Q gaat uit van de 'growth mindset', een positieve filosofie die er vanuit gaat dat iedere leerling kan groeien. Inoefening, onderhoud en automatisering zijn noodzakelijk. Minstens zo belangrijk is het dat leerlingen plezier hebben in het rekenen. Dat zij fouten durven te maken, inzicht hebben in hun eigen leerproces, keuzevrijheid ervaren en succeservaringen opdoen. Bovendien krijgt elke leerling een Q-schrift, waarin het lesdoel van de week ervoor nét even anders wordt verwerkt. Met Alles telt Q leg je niet alleen de basiskennis, maar besteed je ook aandacht aan functionele gecijferdheid en de 21e eeuwse vaardigheden.

  Formatief evalueren met het klimpakket
  Door de continue doorontwikkeling is het aansprekende lesmateriaal altijd up-to-date. Op papier of digitaal; jij bepaalt jaarlijks per leerling wat het beste werkt. Alles telt Q gaat er vanuit dat iedere leerling kan groeien. Om deze ontwikkeling te kunnen volgen, is het noodzakelijk om de leeractiviteiten van leerlingen in kaart te brengen, te interpreteren en te gebruiken om betere beslissingen te nemen over vervolgstappen. Met het klimpakket (formatief evalueren in Alles telt Q) kan de leerling zelf aangeven hoe hij vindt dat het gaat en wat zijn onderwijsbehoefte is.

  Structuur
  Alles telt Q bestaat uit zes blokken van zes weken: vijf lesweken en één toetsweek. Per blok doorloop je één werkschrift op basis-, plus- of maatniveau. In een lesweek van vijf lessen behandel je twee lesdoelen. Per les staat één lesdoel centraal. Je start met instructie en begeleide inoefening, gevolgd door zelfstandige verwerking (op papier of digitaal), vervolgens is er aandacht voor memoriseren & automatiseren en oefenen & herhalen en je sluit de week af met 'Handig rekenen' en 'nu even anders'.

  Voor groep 1 en 2 is er een kleutercockpit dat werkt als een digitaal bronnenboek vol (spel)activiteiten, waarin je kunt zoeken op lesdoel, activiteit en thema. Voor eind groep 2 (of begin groep 3) is er een speelwerkschrift met diverse oefeningen, kleurplaten en spelletjes die het logisch redeneren en rekenen bevorderen.

  Differentiatie
  Alles telt Q maakt gebruik van convergente differentiatie; alle leerlingen doen mee aan de groepsinstructie, waarbij ze van en met elkaar leren. Na de instructie volgt een moment voor extra instructie, waarbij ruimte is voor extra ondersteuning aan zwakkere en sterke rekenaars. Vanaf groep 4 is de verwerking op papier op drie niveaus met een basiswerkschrift, pluswerkschrift en maatwerkschrift. Digitaal werken de leerlingen op individueel niveau in een adaptieve omgeving.

  Toetsen
  Dankzij de signaalopgaven, de tussentijdse evaluatie 'Dit kan ik al' (halverwege ieder blok), een reflecterend gesprek met de leerling en de bloktoets weet jij exact welk niveau het beste past bij elke leerling, kun je leerlingen snel laten overstappen naar hun eigen niveau en bied je de onderdelen remediëren, herhalen en verrijken gericht aan. De leerlingen maken de toetsen in de toetsschriften, op papier of digitaal. Daarbij gaat Alles telt Q ervan uit dat je ook leert van je fouten: leerlingen niet afrekenen op resultaten, maar ruimte bieden om vragen te stellen en fouten te maken.

  Materialen
  Al het materiaal is beschikbaar in één licentie per leerling per lesjaar. Het maakt niet uit of je digitaal, op papier of met een combinatie daar

Specificaties

Productnummer: 5602921
Merk: KGRolf
Voorraad: 0
Verpakt per: / 1
Prijs per:
<